Noutati

Asociația Română de Oncologie ”Sfânta Ana” a organizat marșul „Știu să am grijă de mine!”, activitate cuprinsă în proiectul „Fii precaut! Programele de screening pentru cancerul de col uterin și vaccinarea anti-HPV pot salva vieți!”realizat cu sprijinul Fundației Terre des hommes .

Zeci de elevi și tineri voluntari au participat la activitatea de diseminare a sute de materiale cu mesaje informative referitoare la cancerul de col uterin.

 

 

 

 

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Sprijin pentru pacienti cu melanom malign.

Compania Novartis Pharma Services Romania SRL a incheiat un contract cost-volum cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru medicamentele Dabrafenibum (Tafinlar®) in combinatie cu Trametinibum (Mekinist) in indicatia de melanomul malign metastatic care prezinta mutatia BRAF V600, contract in urma caruia medicamentele sus-mentionate sunt rambursate in indicatia precizata.

Pentru a veni in sprijinul pacientilor cu melanom malign, pana la publicarea protocolului terapeutic de prescriptie a medicamentului Trametinibum (Mekinist), Novartis a anuntat ca a implementat un program de carduri prin care sustine financiar tratamentul cu Mekinist pentru pacientii cu melanom metastatic BRAF pozitiv care sunt eligibili pentru tratamentul cu Dabrafenibum (Tafinlar). Programul de carduri este activ incepand cu data de 20 Martie 2017 iar pacientii care incep tratamentul cu Dabrafenibum (Tafinlar) gratuit in cadrul Programului National de Oncologie pot primi gratuit si medicamentul Trametinibum (Mekinist) in baza recomandarii medicului oncolog curant. Cardul poate fi eliberat de catre medicul oncolog sau direct din farmacie.

Relatii suplimentare si sprijin puteti obtine si prin Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer sau Asociatia Romana de Oncologie „Sfanta Ana” – membru al Federatiei.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.