Membrii fondatori

Membrii fondatori:
Dr. Aurora Sandru – medic primar medicina generala, competenta terapia durerii, competenta ecografie generala

„Organizatia noastra este alaturi de orice bolnav, din dorinta de a ajuta, la timp, prin orice mijloace, pentru a creste speranta de viata, de o viata mai buna. Trebuie incercata orice modalitate de lupta pentru a invinge boala odata instalata, pentru ca ea poate fi invinsa. Ca medic de familie, insist asupra prezentarii pacientului la medic, la orice suspiciune de boala, de orice natura. Subliniez importanta controlului anual pe care pacientii inscrisi in liste trebuie sa-l efectueze la medicul pe care l-au ales. Trebuie sa luptam toti- pacienti si medici, sa invingem o boala care poate sa ne rapeasca orice persoana draga.”

Dr. Vlad Rotaru – medic primar chirurgie generala, supraspecializari chirurgie oncologica si chirurgie hepatica, Institutul Oncologic “Alexandru Trestioreanu” Bucuresti

„Motivul infiintarii acestei organizatii este simplu – o datorie de onoare fata de populatie. In cursul activitatii mele, am avut prilejul de a vedea impactul pe care il are diagnosticul de cancer in viata bolnavilor, a familiilor acestora, precum si starea de totala confuzie asupra viitorului, a metodelor de tratament si diagnostic disponibile. Recunosc ca sistemul medical este astfel organizat incat nu face decat sa contribuie la  aceasta stare de incertitudine a pacientului. Menirea principala a unei astfel de organizatii este informarea, ghidarea si rezolvarea problemelor medicale ale pacientilor care trec  prin aceasta perioada dificila a vietii lor.

Trebuie  sa spun de la inceput ca un diagnostic de cancer nu inseamna o condamnare la moarte – exista actualmente metode de tratament deosebit de eficiente mai ales pentru cele mai frecvente cancere ale femeii (san, col uterin). Conditia esentiala si necesara pentru vindecare este depistarea precoce (adica depistarea bolii in stadii incipiente, cand inca nu s-a produs metastazarea sau invazia unor organe invecinate).  Acesta este motivul pentru care fiecare persoana, de la o anumita varsta trebuie sa efectueze periodic o serie de analize medicale, ce au ca scop depistarea cancerului, care doare in stadii avansate nu si in cele incipiente.

 Daniel Andrei – licentiat in asistenta sociala si psihopedagogie speciala; presedintele Asociatiei Romane de Hemofilie

„Dacă de multe ori ni se pare dificil să facem faţă vieţii într-o modalitate sănătoasă, confruntarea cu apariţia unei boli grave şi a complicaţiilor survenite pe parcursul tratamentului, reprezintă o provocare pentru orice bolnav. Foarte puţine lucruri în viată te pregătesc să faci faţă acelor sentimente puternice care te copleşesc atunci când eşti tulburat din cauza unei probleme grave de sănătate. Fiind bolnav de hemofilie înteleg problema suferinţei. În plus, mi-a fost dat să văd şi confruntarea nu numai cu o situatie stresantă de viaţă, ci confruntarea cu fragilitatea vieţii şi cu realitatea unei schimbări bruşte survenite în viaţa Bogdanei. Acum îşi dedică activitatea în încercarea de a-i ajuta pe alţii. Aflându-ne în rolul de bolnavi, avem baza legitimă de a căuta sprijin şi asistenţă atât pentru noi cât şi pentru alţii. De aceea, mă simt onorat că pot face parte din echipa unei luptătoare, care a trait cu toată fiinţa drama omului bolnav şi pentru care cuvantul „a ajuta” a devenit parte din viaţa ei.”

Ing. Bogdana Costoiu – presedinte Asociatia Romana de Oncologie „Sfanta Ana”

“Sistemul sanitar este așa cum este. De multe ori, nu face decât să învrăjbească. Se crează 2 tabere: pacienții și doctorii. Aceasta nu este normalitatea, indiferent de motivele sau scuzele uneia sau alteia din tabere. Dacă sistemul este putred, nu trebuie să aruncăm cu noroi unii în alții, ci trebuie să construim. Din punctul meu de vedere, o organizație (sau fundație, asociație sau orice altă denumire ar avea), trebuie să apropie, să alăture doctorii de pacienți și invers, pentru o lume mai bună. Ați văzut filmul „Dă mai departe!” cu Kevin Spacey? Ideea este genială și ar trebui să ne inspire pe toți (este vorba despre un elev care primește ca temă să facă lumea mai bună. El ajută un om, cerându-i doar  ca, la rândul său, să facă 3 fapte bune. Și astfel,  fenomenul ia amploare). Eu cred că pentru a trăi cu adevărat trebuie să evoluăm și asta înseamnă să fim mai buni.”

4 Responses to "Membrii fondatori"

  • Ruben says:
    • admin says:
  • Carmen says:
Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.