Sustinerea implementarii listei de medicamente compensate 31 martie 2014

Reprezentantii Asociatiei Romane de Oncologie ”Sfanta Ana” au participat luni, 31 martie 2014, alaturi de delegatiile organizatiilor de pacienti din intreaga tara, la dezbaterea moţiunii din plenul Parlamentului Romaniei depusa de Partidul National Liberal pentru introducerea de urgenta a noii liste de medicamente compensate.
Majoritatea discutiilor din Camera Deputatilor, desi au durat cateva ore, au fost irelevante pentru situatia grea in care se afla bolnavii cronici a caror viata depinde in mare masura de actualizarea acestor liste, cei mai multi dintre deputatii care au venit la tribuna axandu-se pe aducerea de critici colegilor din alte partide.
Lista de medicamente gratuite si compensate nu a mai fost actualizata, in Romania, de 6 ani, timp in care in Uniunea Europeana au aparut terapii inovatoare care pot salva vieti omenesti. Din cauza neimplementarii noii liste, pacientii romani nu au aceeasi sansa la viata in comparatie cu pacientii europeni, desi prin directivele Uniunii Europene ar trebui sa aiba acces la tratamente in mod egal.
Presedintele Aliantei Pacientilor Cronici din Romania, Cezar Irimia, a declarat ca asociatiile de pacienti vor incepe desfasurarea actiunilor de protest in intreaga tara. In calitate de membra a APCR, Asociatia Romana de Oncologie ”Sfanta Ana” va sustine demersurile partenerilor sai si va lupta pentru dreptul la viata al pacientilor prin organizarea actiunilor de protest in teritoriu.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.