Sprijin pentru pacientii cu melanom malign

Compania Novartis Pharma Services Romania SRL a incheiat un contract cost-volum cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru medicamentele Dabrafenibum (Tafinlar®) in combinatie cu Trametinibum (Mekinist) in indicatia de melanomul malign metastatic care prezinta mutatia BRAF V600, contract in urma caruia medicamentele sus-mentionate sunt rambursate in indicatia precizata.

Pentru a veni in sprijinul pacientilor cu melanom malign, pana la publicarea protocolului terapeutic de prescriptie a medicamentului Trametinibum (Mekinist), Novartis a anuntat ca a implementat un program de carduri prin care sustine financiar tratamentul cu Mekinist pentru pacientii cu melanom metastatic BRAF pozitiv care sunt eligibili pentru tratamentul cu Dabrafenibum (Tafinlar). Programul de carduri este activ incepand cu data de 20 Martie 2017 iar pacientii care incep tratamentul cu Dabrafenibum (Tafinlar) gratuit in cadrul Programului National de Oncologie pot primi gratuit si medicamentul Trametinibum (Mekinist) in baza recomandarii medicului oncolog curant. Cardul poate fi eliberat de catre medicul oncolog sau direct din farmacie.

Relatii suplimentare si sprijin puteti obtine si prin Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer sau Asociatia Romana de Oncologie „Sfanta Ana” – membru al Federatiei.