Voluntariat

Persoanele care doresc sa-si ajute semenii prin intermediul organizatiei noastre vor face acest lucru pe baza de voluntariat. Pentru mai multe informatii, apelati numerele de telefon afisate la „Contact” sau trimiteti email.

Multumim!

Am văzut în cursul anului 2011, decretat anul voluntariatului, cum o mare diversitate de oameni (de profesii, vârste, chiar și culori politice diferite) au uitat de pretențiile zilnice, pentru a se uni în proiecte ecologice, medicale, umanitare, fără să urmărească obținerea unui beneficiu, doar din dorința de a oferi un sprijin în acțiuni cu finaluri frumoase. Ce poate fi mai înălțător pentru sufletul unui om decât emoția resimțită după ce a făcut un bine dezinteresat? Aceasta este, de fapt, esența voluntariatului. Mai întâlnim și persoane reticente, care se întreabă ”oare vrea bani?” sau ”eu ce am de câștigat?” Ei bine NU! Esența voluntariatului nu stă în donații financiare, așa cum nu stă în urmărirea de beneficii personale. Prin voluntariat, noi, membrii asociației, înțelegem și doar împărtășirea propriei experiențe pe o temă dată; prezența, atunci când un suflet aflat într-o răscruce a vieții are nevoie de tine; susținerea și implicarea în proiecte destinate readucerii speranței la viață, acolo unde aceasta ajunge să fie pusă sub semnul întrebării prin nemilosul diagnostic – cancer.  În viziunea noastră, voluntariatul devine promovarea unei mentalități pozitive, a unui stil de viață altruist.

Dacă ești priceput într-un domeniu, ai o idee pe care vrei să o pui în slujba persoanelor ce au nevoie de ajutor, nu te agăța de lipsa timpului sau de impresia de oboseală, ajută! Nu ai nimic de pierdut, cu siguranță vei câștiga enorm! E de ajuns să știi că mica ta intervenție a dus la apropierea unui bolnav, de soluția problemei sale. De multe ori, ceea ce pentru tine este o intervenție banală, celui de lângă tine îi poate fi un ajutor nesperat. De aceea este important să ne implicăm în activități voluntare.

                      Micul nostru efort, pentru cel de lângă noi, poate reprezenta șansa la viață!   (Cristina Cimpu)”

 

 

 

 

 

8 Responses to "Voluntariat"

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.