05 noiembrie 2012- Consultatii gratuite la Tg- Jiu

Mai multi bolnavi oncologici gorjeni au beneficiat luni, 5 noiembrie 2012, de consultatii gratuite oferite de un medic specializat in chirurgie vasculara din Bucuresti. Consultatiile  au fost acordate prin intermediul Asociatiei Romane de Oncologie “Sfanta Ana”, fiind programati pacientii cu probleme specifice care se afla in baza de date a asociatiei. Au fost consultati, de asemenea, bolnavi cu diagnostic diferit de cel de cancer, dar care prezentau afectiuni vasculare si a caror stare de sanatate sau financiara permite cu foarte mare greutate deplasarea in alte centre medicale. Medicul care ajuta asociatia prin acordarea consultatiilor gratuite este doamna dr. Oana Udrică- medic specialist chirurgie vasculara- Spitalul Clinic de Urgenta “Sfantul Ioan” din Bucuresti. Cabinetul din Tg- Jiu unde au avut loc examinarile a fost pus la dispozitie de doamna dr. Aurora Șandru, iar materialele sanitare au fost obtinute gratuit prin grija firmei Arkitec Style.

Controlul medical dpdv  vascular si tratamentul adecvat, acolo unde se impune, este necesar bolnavilor diagnosticati cu cancer, mai ales in perioada chimioterapiei, dar si ulterior. Substantele agresive continute de citostatice (care se administreaza prin perfuzii, intravenos) duc la deteriorarea grava a venelor, dar si la alte afectiuni. Chiar dupa numai cateva sedinte de chimioterapie, venele de la mainile multor bolnavi sunt atat de afectate incat sunt folosite venele de la picioare pentru aplicarea perfuziei sau chiar un cateter central.

Problemele de acest gen continua, de cele  mai multe ori, si dupa incheierea tratamentului cu citostatice, refacerea venelor fiind un proces indelungat, care poate dura ani.

Doamna dr. Oana Udrica va ajuta, si in continuare, bolnavii din Gorj, dar si din judetele invecinate, examinand de cateva ori pe an, la Tg-Jiu, persoanele cu afectiuni vasculare  inscrise in Asociatia Romana de Oncologie “Sfanta Ana”,

DR. OANA UDRICĂ: “Doresc sa ajut pacientii din zona, mai ales pentru ca originile mele sunt aici, sunt din Gorj, dar si pentru faptul ca in Tg- Jiu nu exista medici specializati in chirurgie vasculara. Voi face tot posibilul ca, periodic, sa examinez pacientii cu probleme din aceasta zona.”

        

 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.