Concurs licee in parteneriat cu Primaria Mun. Tg-Jiu si Inspectoratul Scolar Gorj 2013

Faza finală a concursului-pilot intitulat „Prevenția în cancerele mamare, genitale și pulmonare”a avut loc miercuri, 29 mai 2013, începând cu orele 13.00, în amfiteatrul Colegiului Economic „Virgil Madgearu” din Tg-Jiu. Concursul a reprezentat punctul final al campaniei pe teme de educație sanitară desfășurată în 11 licee din municipiul Tg-Jiu în perioada februarie-mai 2013, campanie inițiată și susținută de Asociația Română de Oncologie ”Sfânta Ana”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Primăria Municipiului Tg-Jiu și Asociația „Centrul de Sprijin pentru Români„ .

În cadrul proiectului au fost distribuite 20103 materiale informative celor 6701 elevi participanți. La faza finală, desfășurată astăzi, au participat doar 7 unități de învățământ din cele 11, respectiv Colegiul Național „Spiru Haret”, Colegiul Tehnic nr.2, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Liceul Teologic, Colegiul Auto „Traian Vuia”. Printre absenți s-au numărat: Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, Liceul Energetic nr. 1, Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” și Colegiul Tehnic „G-ral Gh. Magheru”din Tg- Jiu.

Cei 35 de elevi finaliști au susținut proba scrisă, constând într-un test grilă, urmând desfășurarea probei orale. Conform punctajului obținut, pe primul loc s-a clasat echipajul  Liceului cu Program Sportiv, coordonat de d-na profesor Loreda-na Popescu, pe locul II echipajul Colegiului Economic „Virgil Madgearu”, coordonat de d-ra profesor Mihaela Schinteie, iar pe locul al treilea echipajul Colegiului Tehnic „Ion Mincu”, coordonat de d-na profesor Ploscaru Marinela.

Asociația Română de Oncologie ”Sfânta Ana” felicită toți elevii participanți pentru prestația lor, membrii juriului fiind impresionați de implicarea de care au dat dovadă liceenii în acest proiect.

Toți elevii finaliști au primit diplome de participare, iar echipajele ocupante ale locurilor I, II și III au primit, pe lângă diplome, premii în bani.

Scopul proiectelor desfășurate de asociație în rândul elevilor este de a reduce riscul de apariție a cancerului în rândul populației tinere, de conștientizare în ceea ce privește importanța adoptării unui stil de viață sănătos, de evidențiere a existenței șanselor maxime de supraviețuire în caz de depistare precoce a afecțiunilor oncologice. Membrii asociației își doresc ca toate unitățile de învățămînt să manifeste o mai mare deschidere spre astfel de acțiuni și să conștientizeze importanța popularizării pe scară largă a informațiilor puse la dispoziția lor de asociație în contextul în care din ce în ce mai mulți tineri sunt diagnosticați cu afecțiuni oncologice, prevenția și depistarea precoce a cancerului putând salva vieți.

Mulțumim sponsorilor și voluntarilor care au sprijinit campania noastră:

–        Clubului Rotary Tg-Jiu, SC Tipografia ProdCom SRL, SC Tehnoinstal SRL, domnului Sorin Tamoși, SC Darcom SRL.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.