31 martie 2012- medicii de la IOB acorda consultatii gratuite la Tg- Jiu

Medici chirurgi de la Institutul Oncologic “Alexandru Trestioreanu” Bucuresti au acordat o serie de consultatii gratuite pacientilor oncologi din Gorj sambata, 31 martie 2012. Acestia sunt doctori voluntari care vin periodic la Tg- Jiu pentru a ajuta bolnavii care nu pot fi transportati din cauza starii de sanatate in centrele in care exista chirurgie oncologica, precum si pe cei care nu isi permit din punct de vedere financiar deplasarea. Consultatiile au avut loc la cabinetul doamnei doctor Aurora Sandru- membru fondator al Asociatiei Romane de Oncologie “Sfanta Ana”, organizatie prin care au loc consultatiile respective.

Echipa sosita de la Bucuresti a fost compusa din: chirurgul Vlad Rotaru, supraspecializat in chirurgie oncologica, chirurgie hepatica si transplant hepatic(Clinica Chirurgie I), medicul urolog Ioan Burlanescu (Chirurgie III) si medicul chirurg Elena Chitoran. O parte din bolnavii consultati ar fi trebuit sa beneficieze de un astfel de consult de specialitate cu mult timp in urma, insa din cauza lipsei banilor au renuntat, fiind aproape gata sa cedeze in lupta cu cancerul. In urma consultului, medicii voluntari au indicat pacientilor ce pasi trebuie facuti, care sunt investigatiile de urgenta care se impun, urmand ca, in colaborare cu Asociaţia Română de Oncologie “Sfânta Ana”, acestia sa fie ajutati in masura posibilitatilor.

Doctorii de la renumitul institut bucurestean au precizat ca numarul bolnavilor de cancer este intr-o continua crestere, culoarele spitalului fiind asaltate, zilnic, de tot mai multi pacienti care trebuie diagnosticati, supusi interventiilor chirurgicale, tratati. Medicii au asigurat insa ca vor face toate eforturile ca, la un interval de cateva luni, sa vina in judetul Gorj pentru a ajuta oamenii aflati in suferinta.

Doctorul Vlad Rotaru- membru fondator al Asociatiei Romane de Oncologie “Sfanta Ana” a spus ca implicarea sa o considera o datorie de onoare fata de semenii sai pe care doreste sa-i ajute atat cat ii sta in putere.

Dr. Rotaru a accentuat importanta preventiei, adoptarii unui stil de viata sanatos care implica consumul de fructe si legume, practicarea exercitiilor fizice, dar si necesitatea prezentarii la medic atat pentru controale regulate, cat si la aparitia vreunui simptom, avand in vedere ca depistarea precoce a cancerului creste semnificativ speranta de viata a bolnavilor.

 

Asociaţia Română de Oncologie “Sfânta Ana” doreste sa multumeasca tuturor cadrelor medicale pentru implicarea lor, jurnalistilor, Consiliului Judetean Gorj, Primariei Municipiului Tg- Jiu, de asemenea celor care fac ca astfel de evenimente sa poata avea loc : Hotel Europa, firmei Arkitec Style, conducerii SC Exponential, restaurantul Casa Vera.

 

 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.