Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului – 4 februarie 2012

Asociatia Romana de Oncologie “Sfanta Ana” si Universitatea “Constantin Brancusi” din Tg- Jiu au marcat sambata, 4 februarie 2012, “Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului” prin organizarea unui simpozion menit sa uneasca institutiile si organismele din domeniu si conexe in lupta impotriva cancerului.
Lucrarile simpozionului au fost deschise de reprezentantii asociatiei si de rectorul Universitatii “Constantin Brancusi” din Tg- Jiu, dl. Adrian Gorun, care a asigurat ca institutia pe care o reprezinta se implica total in astfel de proiecte prin care oamenii aflati in dificultate pot fi ajutati. Printre cei care au luat cuvantul sunt: presedintele Colegiului Medicilor Gorj- d-na Ana Baleanu, medicul sef al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate- d-na Luciana Roventa, d-ra Cristina Cimpu- psiholog, dl. Grigore Bunaiasu- director Crucea Rosie- filiala Gorj, dl. Mircea Andrei- presedintele Asociatiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia, dl. Cosmin Balan Dumitrascu- protopop al Protoieriei Targu Jiu Nord (care va ajuta in consilierea spirituala a bolnavilor), dl. Dan Malaescu- decanul Facultatii de Asistenta Sociala din cadrul Universitatii “Constantin Brancusi” Tg- Jiu, dl. Dinu Blendea- medic primar oncolog al Spitalul Judetean de Urgenta Tg- Jiu. Prezenti la simpozion au fost medici, studenti ai Facultatii de Asistenta Sociala, precum si colaboratori ai Asociatiei Romane de Oncologie “Sfanta Ana”.
A fost evidentiata cresterea constanta a numarului de cazuri de cancer, fiind subliniata importanta preventiei si a depistarii precoce a bolii. De asemenea, au fost prezentate noutatile aparute in ceea ce priveste medicamentele si metodele de terapie in oncologie.
Participantii la eveniment au fost in totalitate de acord ca era necesar ca si in Gorj sa existe un organism care sa fie liantul intre factorii care se pot implica in lupta cu cancerul si cu urmarile bolii, exprimandu-si disponibilitatea de a colabora in acest sens.

Program simpozion

 

Parteneri:

Universitatea „Constantin Brancusi” Tg- Jiu

Consiliul Judetean Gorj

Primaria Municipiului Tg- Jiu

Consiliul Local al Municipiului Tg- Jiu

Directia de Sanatate Publica Gorj

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Gorj

Colegiul Medicilor Gorj

Crucea Rosie Gorj

Protoieria Tg- Jiu Nord

Asociatia Persoanelor cu Handicap din Oltenia

Acces TV

Radio Accent

Radio Omega

Radio Tg- Jiu

Adevarul

Gazeta de Sud

Gorj Domino

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.